Voor een veilige, betrouwbare 
en duurzaam dienstenaanbod.

Q4 2022 - "Recordjaar 2022 - Co2-besparingen ". 

PlanBit heeft in 2022 meer dan 120.000 activa verwerkt, waarvan er meer dan 80.000 bestemd waren voor hergebruik. In termen van gewicht (kg) - 250.000 kg is hergebruikt en 88.000 kg is aangewezen voor recycling (afbreken) en overgedragen aan onze recyclingpartners voor verdere verwerking en hergebruik. Met dit volume van onze klanten verwerkte Planbit een Co2-besparing van meer dan 3 miljoen kg, 110.000 bomen ongeveer 220 hectare bos (*)

In ons financiële eindejaarsrapport is bekendgemaakt dat de omzetgroei van het bedrijf met een indrukwekkende 16% is toegenomen. Het managementteam heeft het succes toegeschreven aan hun strategische planning en de implementatie van kostenbesparende productieaanpassingen, evenals een focus op het verbeteren van de operationele efficiëntie. We hebben ook onze dank uitgesproken aan de hardwerkende medewerkers die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het bereiken van deze indrukwekkende resultaten.

Met genoegen kondigen we de lancering van onze nieuwe ESG-rapportage voor onze klanten aan. Deze rapportage geeft een uitgebreid overzicht van de impact en prestaties op het milieu. Door deze informatie te delen met onze belanghebbenden hopen we transparantie en verantwoording te bevorderen en anderen te inspireren om samen met ons te streven naar een duurzamere toekomst.

(*) De berekening is gebaseerd op een model van de Technische Universiteit van Berlijn (Energie- und CO2-Bilanz von PCs - Relevanz für reuse Strategies, 2005) en een voorbereidende Europese studie (Tren / D1 / 40-2005, Lot3, 2007). Het model vergelijkt de milieueffecten en het energieverbruik van het hergebruik van een computer gedurende drie jaar en de aankoop van een nieuwe computer. Emissiewaarden voor nieuwe productie, distributie van het nieuwe product, gebruik, herconditionering, transport voor herconditionering en recycling worden meegenomen in de analyse. De berekening is onlangs (2023) door een onafhankelijk bureau onderzocht en getoetst aan de huidige normen.

Voor meer informatie, bezoek onze website (www.planbit.nl/) of bel ons.