Voor een veilige, betrouwbare 
en duurzaam dienstenaanbod.

Q4 2023 - "2023 een jaar van ups en downs". 

PlanBit verwerkte weer meer dan 100k assets in 2023, wat een lager volume is vergeleken met 2022, maar het binnenkomende product was van een hogere kwaliteit. De verkoop / marktwaarde van het product leverde ons lagere prijzen op, vooral voor de producten in het lagere segment (onder de 5th generatie processors voor notebooks en desktops). Deze verkoopprijzen zijn de afgelopen 2 jaar (tijdens de Covid-tijden) erg stabiel geweest, dus een prijsdaling was te verwachten. Monitor- en flatpanelprijzen (vooral A-merk 24 inch en groter) stabiliseerden gedurende het jaar. Over het algemeen hebben we onze algemene marges kunnen verbeteren, voornamelijk dankzij interne besparingen op verwerkingskosten.

Onze samenwerking met British Medical Auctions (BMA) en het veilingplatform Troostwijk begint werkelijkheid te worden. Planbit ontvangt en verwerkt apparatuur voor BMA binnen de EU. Maandelijks worden online veilingen gehouden met het Troostwijk platform en meer dan 35 grote volume inkomende zendingen zijn gesorteerd en geveild. Naast het beoordelen en identificeren van goederen zorgt PlanBit voor de juiste verpakking en afhandeling van uitgaande orders voor de kopers van Troostwijk. 2024 is veelbelovend begonnen en de gezamenlijke inspanningen zullen de omzet gemakkelijk verdubbelen. Kijk voor meer informatie ook op https://www.britishmedicalauctions.co.uk/netherlands/. Of neem contact op met info@bma-auctions.com

Ga voor meer informatie naar onze website (www.planbit.nl/) of bel ons.